• europa
  • gov
  • posmediu
  • cj-braila
  • fonduri-ue
Sistem de management integrat al deșeurilor în județul Brăila
Proiect co-finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională
Cea mai frumoasă grădină școlară premiată în cadrul Proiectului ”Sistem de Management Integrat al Deşeurilor în judeţul Brăila”

Cea mai frumoasă grădină școlară premiată în cadrul Proiectului ”Sistem de Management Integrat al Deşeurilor în judeţul Brăila”

Campania de informare şi publicitate a Proiectului ”Sistem de Management Integrat al Deşeurilor în judeţul Brăila”, finanțat în cadrul Programului Operațional Sectorial Mediu și cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională, a continuat în școli cu concursul “Cea mai frumoasă grădină școlară”, dedicat celor mai tineri locuitori ai judeţului.

Câștigătorii sunt elevii școlii Gimnaziale “Aurel Vlaicu” care au realizat “Grădina din povești”. Inițiatorii au fost elevii clasei a II-a împreună cu d-l învățător Marian Surdeanu, alături de părinții și bunicii copiilor. Pe parcurs, și-au adus contribuția la înfrumusețarea zonei și ceilalți elevi ai școlii, prin diverse ornamente de grădină, cu sprijinul doamnelor profesoare Orania Scarlat și Maria Tihan.

Elevii, sub îndrumarea profesorilor, au avut ocazia să experimenteze mici activități de grădinărit și să discute despre importanța spațiilor verzi, în special în contextul urban, și despre importanța reciclării deșeurilor biodegradabile pentru obținerea compostului. Compostul este un îngrășământ organic, obținut prin descompunerea plantelor, deșeurilor menajere alimentare și a altor substanțe organice. Seamănă cu pământul de flori la consistență, este negru și sfărâmicios și miroase a materie organică descompusă. Compostul este un excelent îngrășământ, mai bogat în substanţe nutritive pentru plante decât orice îngrăşământ artificial. Folosirea compostului într-o grădină garantează flori și legume sănătoase și o recoltă bogată.

”Titlul de ”Cea mai frumoasă grădină școlară” ne bucură, ne onorează și ne responsabilizează în același timp. Implicarea copiilor în acest proiect este rezultatul muncii depuse de cadrele didactice ale școlii noastre care au reușit să le transmită celor mici dragostea pentru natură și atitudinea ecoresponsabilă, atât de necesare în viitorul nu foarte îndepărtat. Îi felicităm pe toți!”, a declarat directorul școlii, doamna profesoară Carmen Gușatu.