• europa
  • gov
  • posmediu
  • cj-braila
  • fonduri-ue
Sistem de management integrat al deșeurilor în județul Brăila
Proiect co-finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională
Concurs de mozaicuri din capace de PET-uri în cadrul Proiectului ”Sistem de Management Integrat al Deşeurilor în judeţul Brăila”

Concurs de mozaicuri din capace de PET-uri în cadrul Proiectului ”Sistem de Management Integrat al Deşeurilor în judeţul Brăila”

Campania de informare şi publicitate a Proiectului ”Sistem de Management Integrat al Deşeurilor în judeţul Brăila”, finanțat în cadrul Programului Operațional Sectorial Mediu și cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională, a continuat de Ziua Copilului cu finala concursului interșcolar “Cel mai frumos mozaic din capace de PET-uri”.

Prima etapă a concursului s-a desfășurat în perioada aprilie-mai 2015, când elevii au adunat capace de PET-uri din care să alcătuiască mozaicuri cât mai inedite. Fotografiile din cadrul acestei etape a activității au fost postate pe rețeaua de socializare Facebook la sfârșitul lunii mai 2015 și, pe baza voturilor publicului, au fost alese 10 școli finaliste. Finala concursului a animat și înfrumusețat Esplanada Dunării. Fluturi, flori, căsuțe și, mai ales, povești fermecate au transformat asfaltul într-un tărâm magic, al culorilor și emoțiilor frumoase. Juriul a ales cu greu câștigătorii, toți participanții meritând aprecieri și premii. Câștigătorii concursului au fost: Școala ”Petre Carp”, Tufești – Locul I; Școala ”Radu Tudoran”, Brăila – Locul al II-lea și Liceul ”D. P. Perpessicius”, Brăila – Locul al III-lea.

Concursul nu a avut doar o miză estetică: copiii au învățat să colecteze PET-urile selectiv, golindu-le mai întâi de conținut și presându-le pentru o depozitare mai ușoară în pubelele speciale. În acest fel, ei au devenit multiplicatori de informație, învățându-și propriile familii despre importanța colectării selective a deșeurilor și a reutilizării acestora într-un mod cât mai creativ.